tiistai 1. lokakuuta 2013

Tabletlaitevalinta: Galaxy Note lukio-opetukseen

Lukiolla tehtiin lukuvuoden 2012-2013 aikana vertailua eri tabletlaitteista. Kesällä 2012 hankittiin viisi iPad -laitetta ja kevätlukukaudella 2013 yksi Galaxy Note.

Pitkän harkinnan ja opetuskäytössä saatujen kokemuksien perusteella valittiin Samsung Galaxy Note. Valintakriteerejä olivat:

1) Notessa on helppo kirjoittaa käsin tekstiä terävän kynän avulla. Näin ollen opiskelija voi esim. laskea S Noten avulla matemaattisten aineiden tehtäviä, tehdä risteytystehtäviä, piirtää helposti kaavioita ja kuvia.

2) Googlen sovellukset toimivat erittäin hyvin Notessa.  Kannuksen opetustoimessa on siirrytty käyttämään Google Apps for Education -sovelluksia, ja jokaisella opiskelijalla on oma Google-tili.

3) Notessa on erittäin suuri sovellusvalikoima, joka laajenee jatkuvasti.

4) Notessa voi avata useamman ikkunan kerralla. Tämä helpottaa työntekoa, kun esimerkiksi wilman ja sähköpostin saa yhtä aikaa auki tai analysoitava kuva/video näkyy samassa näytössä tuotettavan tekstin kanssa.

5) Opiskelijan unohtunut salasana voidaan vaihtaa nopeasti.

6) Laite on nopeasti resetoitavissa toisen oppilaan käyttöön.

Syksyllä 2013 hankittiin 32 kappaletta tabletlaitteita opiskelijoiden käyttöön ja  kahdeksan laitetta opettajien käyttöön sekä lisäksi kaksi lataussalkkua ja niihin Samsung Galaxy Android-kamerat. Kesällä -12 hankitut iPadit ovat olleet tutustumis-/opiskelukäytössä ja loppuvuonna -13 pelkästään musiikin ja kuvataiteen tunneilla käytössä.

Valmiita salkkuja ei Suomesta löytynyt kaikille varusteille. Säilytyssalkut tehtiin mittatilauksena, johon sopivat tablettien lisäksi näppäimistöt, verkkokeskitin ja Android -kamera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti