perjantai 8. marraskuuta 2013

TVT lukion englanninkielen opetuksessa

Tietokonetta on käytetty jo vuosia, ja käytetään edelleen, kaikissa oppikirjan tekstien ja kuuntelutehtävien kuunteluissa toistamalla ne kaiuttimien kautta. Kurssien kuuntelukokeet sekä luokassa tapahtuvat ylioppilaskuuntelut, sekä kokeina että harjoituksina, kuunnellaan langattomilla kuulokkeilla.

Tabletteja on käytetty ääntämisen opiskelussa: opiskelijat kuuntelevat ja harjoittelevat tekstejä Sanoma Pron kunkin kurssin työhuoneessa ja sitten loppusilauksena lukevat sen tabletille Quick Voice Recorderia käyttäen. Kuuntelen tuotokset esim. opiskelijoiden tehdessä tehtäviä. Tablettien käyttö lisääntynyt englannin opiskelussa silloin, kun tabletit kulloisellakin ryhmällä käytössä. Lisäksi muutamalla opiskelijalla oma tabletti muulloinkin mukana.

Tietokoneen ja dokumenttikameran/dataprojektorin välityksellä katsotaan esimerkiksi englanninkielisiä uutislähetyksiä USAsta, Britanniasta jne. Samoin kuunnellaan erilaisia englanninkielisiä aksentteja esim. USAn eri osavaltioista, Australiasta, Jamaikalta ja ympäri englanninkielistä maailmaa. Oppikirjamateriaaleissa on myös paljon pelkästään internetissä olevaa materiaalia, joka katsotaan kunkin kurssin aikana dataprojektorin kautta.

Liikkeelle! -oppimisympäristö on myös käytössä ja sinne opiskelijat kirjoittavat lyhyitä englanninkielisiä viestejä, mutta myös laajempia kirjoitusharjoituksia; aikaisemmin kotikoneillaan tai tietokone-luokassa, ja nyt koulun lainaamilla tableteilla silloin, kun ne ovat opiskelijaryhmällä käytössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti