perjantai 24. tammikuuta 2014

Ubiikki-viestiä eteenpäin

Tammikuun puolivälissä saimme vierailijoita Nivalan lukiosta. Rehtori, eri aineryhmien opettajia ja atk-laitevastaava tulivat tutustumaan Ubiikki-hankkeeseen ja yleisesti erilaisiin ratkaisuihimme tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä. On hienoa huomata, että työmme huomioidaan jo alueellisesti ja pystymme jakamaan tietoa TVT:n saralla.

Aloitimme kierroksen musiikkiluokasta, jossa musiikin- ja kuvataiteen opettajamme esittelivät iPadien käyttöä taito- ja taideaineissa.

Sinfoniaorkesteri tutuksi iPadin avulla

Musiikin opettajamme lähti vetämään tanssiharkkoja vanhojenpäivään valmistautuville ja me muut jatkoimme oppimisympäristöjen käytön esittelyyn. Lisäksi kävimme läpi, millä keinoin laajennamme TVT:n käyttöä koulukeskuksessamme ja millä alueilla kehittämisen painopisteet ovat tällä hetkellä.

Seuraavaksi kerroimme kokemuksia Android-käyttöjärjestelmän tabletlaitteiden opetuskäytöstä ja laitteiden yhteispelistä Google Apps for Education-sovellusten kanssa.

Keskittyneitä vierailijoita

Lopuksi kokoonnuimme aineryhmittäin eri luokkatiloihin, joissa käytiin vapaamuotoista oppiainekohtaista keskustelua tieto- ja viestintätekniikan käytöstä.

Vieraamme vaikuttivat tyytyväisiltä tilaisuuteen. Myös meille itsellemme tämä oli oivallinen mahdollisuus tilannekatsaukseen oppimisympäristöjen ja mobiililaitteiston käytön osalta sekä ylipäätään koko TVT-työn osalta.


Palautteena saimme mm. seuraavaa:

"Tutustumiskäynti oli antoisa. Oli hyvä nähdä käytännössä esiteltynä käytössänne olevat oppimisympäristöt ja laitteet sekä kuulla arkipäivän kokemuksia niiden kanssa toimimisesta."

"Oli kiva aistia innostuksenne ja kuulla, miten olette pitkällä tähtäimellä ottamassa askelia rohkeasti opetusteknologian käytön suuntaan."
                     
"Hyvä oli kuulla siitä, miten opiskelijat ovat ottaneet uudet menetelmät omikseen ja mitä haasteita on tullut vastaan."

"Jos aikaa olisi ollut enemmän, laitteita olisi ollut kiva päästä kokeilemaan."

"Hyvä, että on otettu huomioon eri aineiden tarpeet laitehankinnoissa."

"Aika monta oppimisympäristöä - voi olla opiskelijoille sekavaa, työlästäkin TAI mahdollistaa eri tarpeisiin parhaan."

"Hyvä ja innostava eteenpäin menemisen meininki. Uskallusta tarttua uuteen ja haasteelliseenkin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti